Mens sana in corpore sano, 2013

video instalacija

Sport, posebno takmičarski, znak je savremene skoro pa opsednutosti mladošću, takmičenjem, rekordima, uz šta ide i kult tela, zdravlja, maksimalizacije i optimalizacije, kao i sportske ikone i heroji, nacionalni i svjetski. Mediji! Slava! Novac! I gdje se tu nalaze naše veteranke i veterani sa svojom starošću? Javno, gotovo nigde, osim u nekom jubilejskom prisećanju.

Važno je sudelovati, a ne… a ne… a ne…a ne…

Oprostite, zaboravio sam.

Siniša Labrović rođen je 12.2.1965. u Sinju. Vizuelnim umetnostima počeo se baviti 2000. godine. 2005. realizovao je rad Stado.org, u kojme su ovce bile učesnice reality showa. Od performansa bi valjalo izdvojiti radove Gloria (guslarsko izvođenje tekstova iz magazina “Gloria”), Kažnjavanje, Obeležavanje i Zavijanje ranjenika te serije Fraze i Pišanje. Radovi mu se nalaze u zbirkama Muzeja savremene umetnosti u Zagrebu, Galerije umetnina u Splitu i Umetničke galerije u Dubrovniku.

Na 11. Istanbulskom bijenalu 2009. godine predstavio je rad Postdiplomsko obrazovanje. Predstavljao je Hrvatsku na 13. Venecijanskom bijenalu arhitekture zajedno s Pulskom grupom, Hrvoslavom Brkušić, Igorom Bezinovićem i Borisom Cvjetanovićem. Radi, a ponekad i živi.