KOMUNIKACIJA, 2005 – 2007

Projekat Komunikacija zamišljen je kao kreativni edukativni program koji kroz upotrebu fotografskog medija pokušava da uspostavi dijalog i komunikaciju među mladima različitih nacionalnih pripadnosti.

Projekat je započet 2005. godine u Bujanovcu na jugu Srbije, kada je tokom dvanaest nedelja devetnaestoro mladih Srba, Albanaca i Roma zajedno radilo na dokumentovanju svog života učeći kroz fotografije i prateće razgovore o životima drugih. Učesnici radionica koristili su jednostavne analogne foto-aparate i kolor filmove, dok je fokus stavljen na kreativni akt fotografskog posmatranja, a fotografski medij iskorišćen kao osnova za komunikaciju između prečesto razdvojenih etničkih grupa.

Tokom 2006. godine u projekat su uključeni i mladi iz Subotice, Novog Pazara i Prištine, odnosno Lipljana na Kosovu, pa je u drugom ciklusu radionica učestvovalo gotovo osamdesetoro srednjoškolaca iz ovih gradova.

2008. godine projekat Komunikacija bio je jedan od dobitnika nagrade Erste fondacije za socijalnu integraciju.

Komunikacija I

Komunikacija II

Projekat Komunikacija realizovan je u saradnji sa organizacijama Generator iz Vranja, Urban In iz Novog Pazara, Inicijativom mladih za ljudska prava iz Prištine i organizacijom Omladinski eko život iz Subotice.

___

Projekat je realizovan uz podršku Olof Palme centra iz Beograda i vlade Velike Britanije.