Maja Đorđević sa sinovima Elvisom, Denisom i Alenom, Beograd, novembar 2011. godine

Maja Đorđević rođena je 1986. godine u Beogradu. Svoje prvo dete je rodila sa 14 godina. Velika joj je želja bila da postane medicinska sestra, ali nikada nije išla u školu. Naučila je sama da čita i piše gledajući slova u novinama. Sa svojom četvoricom sinova živi u Orlovskom naselju gde su 2008. godine preseljeni Romi koji su živeli na Bežanijskoj Kosi. Kada su preseljeni u Orlovsko naselje, krenula je u večernju školu koja je tu organizovana za odrasle stanovnike, ali je morala da je napusti zbog dece. Njenoj porodici sa pet članova dodeljen je kontejner od 16 kvadratnih metara. Većinu svojih porodičnih fotografija Maja je izgubila tokom preseljenja i nekoliko požara koji su zahvatili zgradu na Dorćolu u kojoj je živela kao mala.

Maja sa ujnom Rosom, Beograd, 2000

Rosa je žena Majinog ujaka Jovana. Rosa i Jovan sada imaju dvoje dece i žive od sakupljanja sekundarnih sirovina: „Niko nije završio školu, zato se tako i mučimo. Stepenice više ne možeš da pereš bez škole, a kamoli negde da radiš.“

Majini sinovi Denis, Elvis i Damir, Beograd, 2008

Budući da Maja nije završila školu, trudi se da njena deca idu redovno i završe barem osmogodišnje škole kako bi mogli jednom negde da se zaposle i žive bolje nego što je ona živela.