Autori: Dragan Mileusnić (video dizajner) i Željko Serdarević (grafički dizajner)

Izvođači: Dragan Mileusnić i Željko Serdarević

Montaža video zapisa uživo: Filip Mikić

Audio miks uživo: Ivan Acović

Direktor fotografije: Milan Tvrdišić

Supervizor izvođenja uživo:  Dorijan Kolundžija

Performans je izveden marta 2011. godine sa dve lokacije u Beogradu, Srbija

Trajanje: 7′

“San, ekscentričan (skandalozan), pokazuje suprotnu sliku. U dvojnom obliku koji zamišljam, želim da bude jedna točka bez drugdje, čeznem (to nije osobito moderno) za nekom usredištenom strukturom, kojoj ravnotežu daje postojanost Istog: ako cjelina nije u dva, zašto da se borim? Mogu se vratiti u trku za mnogostrukim. Da bi se ta cjelina za kojom žudim ostvarila, bilo bi dovoljno (ustraje san) da jedan i drugi budemo bez mjesta: da na čudesan način možemo zamijeniti jedan drugoga: da dođe carstvo “jedan za drugoga” (“Dok idu zajedno, jedan će misliti za drugog”), kao da smo riječi nekog novog, neobičnog jezika u kojem bi bilo apsolutno dopušteno upotrijebiti jednu riječ za drugu. To sjedinjenje bilo bi bez granica, ali ne zbog veličine svojeg širenja, nego zbog indiferentnosti svojih permutacija.”

(odlomak  iz: Roland Barthes, Fragmenti ljubavnog diskursa, prevela s francuskog Bosiljka Brlečić; Naklada Pelago, 2007.)

Uz pomoć stetoskopa osluškujemo uzajamne otkucaje srca i postupno ih usklađujemo u jednak ritam. U trenutku kada je sinhronizacija ostvarena, performans završava.

Dragan Mileusnić i Željko Serdarević

Sarađuju od 2003. godine. Zajedno potpisuju dizajn brojnih knjiga i plakata te dokumentarnih i eksperimentalnih video projekata. Njihova metoda rada pronašla je najpotpuniji izraz u izradi video-projekcija za scenu, u rasponu od visokobudžetnih produkcija reditelja André Hellera, Nachoa Duatoa i Tomaža Pandura do eksperimentalnih pozorišnih projekata sa grupama Shadowcasters i Pilobolus.