Porodica Beriša, Beograd, oktobar 2011

Agim Beriša je sa roditeljima došao u Beograd sa Kosova 1971. godine „u potrazi za boljim životom“. Hava Coli je u Beograd došla iz Đakovice 1978. godine da bi se udala za Agima. Sada Agim i Hava imaju trinaestoro dece i više od dvadeset unuka. Agim je u Beogradu završio osnovnu školu i povremeno radio, ali nikada nigde dovoljno dugo da bi ostvario pravo na penziju. Hava nikada nije išla u školu niti naučila da čita i piše. Početkom devedesetih godina, kada napadi na Rome u Beogradu nisu bili retkost, Agim je zadobio teške povrede glave kada ga je grupa mladića gađala kamenicama. Od tada nije sposoban da radi. Jedini siguran izvor prihoda koji porodica dobija jeste socijalna pomoć. Porodica Beriša živi u naselju Mali Leskovac na Karaburmi, u Beogradu.

Agim u vojsci, Pula, 1982

Hava sa sestrom Sanijom, ćerkom Lizabetom i sinom Zabitom, Đakovica, 1982

Hava Coli rođena je u Đakovici i imala je četiri brata i šest sestara. Svi osim jednog brata i jedne sestre žive u inostranstvu. Niko od porodice Coli nije ostao na Kosovu. Havina sestra Sanija već godinama sa porodicom živi u Nemačkoj. Sa braćom i sestrama koji su u inostranstvu Hava nije u kontaktu i za većinu ne zna tačno gde su.

Hava sa ćerkama Kismetom, Alisom i Selmom i unucima, Beograd, oko 2010. godine

Kismeta i Alisa imaju po troje dece i žive u istom naselju gde i njihovi roditelji. Selma je Havina najmlađa čerka, živi sa roditeljima i ide u večernju školu.