Starci, 2013

dokumentarni film
trajanje: 22′ 50″

Ovo je film karaktera i ličnosti koji pokušava da zagrebe ispod stereotipa obuhvaćenih zajedničkim nazivom “treće životno doba”. Dokumentarac prikazuje različite svakodnevice u kojima do izražaja dolaze četiri dijametralno suprotna razmišljanja o životu, ljubavi i smrti. Bračni par Štefanija i Antun Varga (67 i 70 g.), pesnik Ivica Jembrih (75 g.) i udovica Ivka Ljubić (76 g.) nalaze se u istom Domu za starije i nemoćne osobe, gde su osuđeni provesti zadnje godine svojih života.

Anja Strelec rođena je 1985. godine u Varaždinu, gde završava Prvu gimnaziju Varaždin. 2008. završila je Fakultet političkih nauka, smer novinarstvo te je nakon toga radila u Argentini u nekoliko gradova kao predavač hrvatskog jezika i istorije, za hrvatske emigrante i njihove potomke. 2009. dobila je međunarodnu stipendiju Eurodysee koja joj je omogućila rad u španskoj regionalnoj kancelariji u Bruxellesu na evropskim audiovizuelnim projektima i promovisanju hrvatskih županija. Završila je postdiplomske studije iz filmske i audiovizuelne produkcije u Montpellieru u Francuskoj. Dokumentarni film Starci njen je drugi film. Trenutno živi i radi u Zagrebu kao freelance novinar istraživač, koordinator i reditelj audiovizuelnih projekata.

Tomislava Jukić ima 28 godina, završila je Pravni fakultet u Zagrebu i radi u struci. Bavila se amaterskim pozorištem (pozorišna družina Theatron pod vodstvom prof. B. Barlek u Gimnaziji Varaždin, SKS Labos pod vodstvom D. Patafte, u sklopu Velesajma kulture u Studentskom centru, Zagreb, radionica ambijentalnog teatra pod vodstvom Z. Burića i H. F. Larsena, 2010. itd.) i pohađala je filmske radionice (Videoaktiv – FADE IN, 2012.; Blank, 2013.). Trenutno piše scenario za kratkometražni film.